2010-09-25

Härliga äppeltid!

Nu gäller det att passa på att göra så mycket som möjligt av de härliga svenska äpplena.
Till kvällens dessert är det äppelkaka som gäller. En äppelkaka fylld med spännande smaker såsom ingefära, rosmarin och kolasås. Det doftar ljuvligt - så låt oss hoppas att det smakar lika gott. För dig som blir inspirerad och vill testa denna enkla äppelkaka finns receptet nedan.



Foto: GreyMatter
 
Äppelkaka med ingefära, rosmarin och kolasås
Ugn 200 grader

Pajdeg:
125g smör/margarin, 1/2dl socker, 1 äggula, 1 msk vatten, 3dl vetemjöl.
Rör ihop matfett och socker. Tillsätt äggula, vatten och vetemjöl och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord form. Förgrädda långt ner i ugnen i ca 15 min.

Fyllning:
4 svenska äpplen, 4 tsk vaniljsocker, 4 tsk kanel, 1 msk riven ingefära, 1 dl delade hasselnötter, rosmarin efter smak och ca 200g färdig kolasås.
Skiva äpplena i tunna skivor, blanda i övriga ingredienser. Lägg i äppelblandningen i pajskalet. Täck med kolasåsen. Grädda i ugnen 15-20 minuter.
DESSERTEN ÄR SERVERAD!
Foto: GreyMatter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad kul att du tittar in. Skriv gärna några rader.
Kram
/Annika