Till kvällens dessert är det äppelkaka som gäller. En äppelkaka fylld med spännande smaker såsom ingefära, rosmarin och kolasås. Det doftar ljuvligt - så låt oss hoppas att det smakar lika gott. För dig som blir inspirerad och vill testa denna enkla äppelkaka finns receptet nedan.
![]() |
Foto: GreyMatter |
Äppelkaka med ingefära, rosmarin och kolasås
Ugn 200 grader
Pajdeg:
125g smör/margarin, 1/2dl socker, 1 äggula, 1 msk vatten, 3dl vetemjöl.
Rör ihop matfett och socker. Tillsätt äggula, vatten och vetemjöl och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord form. Förgrädda långt ner i ugnen i ca 15 min.
Fyllning:
4 svenska äpplen, 4 tsk vaniljsocker, 4 tsk kanel, 1 msk riven ingefära, 1 dl delade hasselnötter, rosmarin efter smak och ca 200g färdig kolasås.
Skiva äpplena i tunna skivor, blanda i övriga ingredienser. Lägg i äppelblandningen i pajskalet. Täck med kolasåsen. Grädda i ugnen 15-20 minuter.
DESSERTEN ÄR SERVERAD!
![]() |
Foto: GreyMatter |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej!
Vad kul att du tittar in. Skriv gärna några rader.
Kram
/Annika